fallback

Одобриха част от критериите по програма "Конкурентноспособност"

Общият размер на средствата по схемата за безвъзмездна помощ „Внедряване на иновации в икономиката” е 14,5 млн. евро

16:35 | 18.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.” одобри на днешното си заседание критериите за избор на проекти по две грантови схеми за подкрепа на иновациите, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.
Грантовите схеми са рамките на Приоритет 1 от Оперативната програма – „Внедряване на иновации в икономиката” и „Подкрепа за обновяване на базата за изследователска и развойна дейност в изследователските организации”.
Общият размер на средствата по схемата за безвъзмездна помощ „Внедряване на иновации в икономиката” е 14,5 млн. евро (над 28,35 мрн. лв.) и се финансира от бюджета на Оперативната програма за тази и следващата година. На практика по тази схема кандидатстващите предприятия ще получават финансиране за внедряване на иновативни продукти, услуги или процеси в реалното си производство.
Грантовата схема „Подкрепа за обновяване на базата за изследователска и развойна дейност в изследователските организации” е с общ бюджет 10 млн. евро (над 19,55 млн. лв.) и се финансира от бюджета на Оперативната програма за 2008 г. Кандидатстващите по тази схема ще получават средства за закупуване на ново оборудване за извършване на изследователска и развойна дейност и предоставяне на иновативни услуги на предприятията.
Проектите по двете грантови схеми трябва да се изпълняват в България, като максималната им продължителност е 18 месеца, считано от датата на подписване на договора за безвъзмездна помощ.
Обявите за стартиране на посочените две грантови схеми се очаква да бъдат публикувани в края на месец март 2008 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 10.09.22 г.
fallback