fallback

Еврохолд прехвърля акциите си в Евроинс на Евроинс иншурънс груп

БФБ-София регистрира за търговия облигации издадени от Еврохолд България АД за 10 млн. евро

14:13 | 18.12.07 г.

Евроинс иншурънс груп ЕАД ще увеличи капитала си от 1 млн. лв. на 126,14 млн. лв. въз основа на съдебно решение на Софийски градски съд, чрез издаване на 125,14 млн. нови акции с право на глас, с номинална стойност от по 1 лев всяка една, под условие, че всички новоемитирани акции бъдат записани от едноличния собственик на капитала на дружеството Еврохолд България АД.

Част от новоиздадените акции, а именно 110,14 млн. от тях се записват от Еврохолд България АД срещу непарична вноска, съставляваща 6,8 млн. броя обикновени поименни безналични акции с право на глас, с номинална стойност от по един лев всяка една, от капитала на Застрахователно дружество Евроинс АД, както и 1,15 млн. броя обикновени налични поименни акции с право на глас, с номинална стойност от по един лев всяка една, от капитала на ЗОК Св.Николай Чудотворец АД.

Останалите 15 млн. нови, налични, поименни, непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност от по един лев всяка, една се записват от Еврохолд България АД срещу парична вноска в капитала на Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, в размер на 15 млн. лева. БФБ-София регистрира за търговия облигации издадени от Еврохолд България АД. Размерът на емисията е 10 млн. евро, разпределени в 10 хил. броя, всяка с номинал 1 000 евро. Присвоеният борсов код на дружествтото е ВEUBG. Емисията е първа по ред издадена от емитента. Годишният лихвен процент е равен на 6 месечния EURIBOR + 3,65%, срокът е 3 години, а датата на издаване е 25 октомври 2007 г. Погасяването на заема е чрез амортизиране, като главницата е платима на три равни части, които ще се изплащат заедно с дължимите лихви на датите на последните три лихвени плащания през втората и третата година от облигационния заем. Лихвените плащания са шестмесечни.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
fallback