fallback

Задълженията на замесената в скандал фирма Трамкар са над 1,7 млн. лева

В дружеството са пристигнали уведомления от ЧЕЗ и БТК за прекъсване на електрозахранването и на телефонните връзки поради неплатени сметки

17:42 | 17.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Задълженията на "Трамкар" са над 1,7 млн. лева, съобщи председателят на Съвета на директорите на дружеството Анреас Енгибаров, цитиран от БТА.
 
По думите му ръководството на фирмата до момента не е представяло истинското финансово състояние и едва днес, след поисканата от него справка, се е оказало, че задълженията са много над очакваните.
За изплащането на работните заплати са необходими 534 хил. лв., а задълженията към външните доставчици на суровини, материали и услуги са за над 1,2 млн. лева.
В дружеството са пристигнали уведомления от "ЧЕЗ - България" и от БТК за прекъсване на електрозахранването и на телефонните връзки поради неплатени сметки.
Енгибаров днес се е срещнал със заместник-кмета по транспорта Велизар Стоилов, който е поел ангажимент да се търси вариант за изплащането на заплатите на работниците, както и да се разсрочи плащането на дължимите суми за ток и телефон.
Бившият ръководител на дружеството - Христоско Вретенаров, е обвинен в длъжностно присвояване на 660 хил. лева от дружеството. Днес бе избран нов изпълнителен директор на негово място.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
fallback