fallback

Приключи модернизацията на част от Южната дъга на околовръстното на София

Досега са изградени 2,7 км от шосето, дъждовна и битова канализация, положен е чугунен водопровод и др,

14:34 | 15.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Участък от околовръстния път на столицата с дължина 2,7 км бе открит днес, съобщи БТА.
Участъкът е от разширението на Южната дъга на пътя. През следващата година ще продължи работата на строителите за завършване на цялата отсечка и ще имаме изцяло модернизиран участък от Южната дъга, каза премиерът Сергей Станишев при откриването.
На 8 ноември 2006 г. бе направена символичната първа копка за модернизирането на пътя от бул. "Симеоновско шосе" до бул. "България", който е с дължина около 5 км. За изграждането му правителството осигури от бюджета близо 40 млн. лева.
Реконструкцията на трасето ще облекчи натоварения трафик в столицата и ще улесни движението от автомагистрала "Тракия" в посока Кулата. Новият път ще е с габарит 30 м, с три ленти за движение в двете посоки с широчина от 3,5 м всяка. Ще бъдат построени и два пътни възела за кварталите "Симеоново" и "Драгалевци".
Досега са изградени 2,7 км от шосето, дъждовна и битова канализация, положени са чугунен водопровод, дренажна система, електрически и телефонен колектор, 7 водостока, подпорни и укрепителни стени.
Модернизацията на тази част от околовръстния път е включена в национална стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата на България за периода 2006-2015 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:01 | 28.08.22 г.
fallback