fallback

Подписват актуализирания договор за магистрала Тракия до края на 2007

Догодина би трябвало да започне строителството на трите участъка в отсечката на магистралата от Стара Загора до Карнобат

15:58 | 13.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Актуализираният договор с българо-португалския концесионер на автомагистрала "Тракия" би могъл да бъде подписан още до края на тази година, съобщи на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, цитиран от БТА.
Проекторешението на Министерския съвет във връзка с магистралата е изпратено за съгласуване с други министерства, каза Гагаузов. Той очаква на следващото заседание на кабинета проекторешението да бъде одобрено.
В него са включени становищата на Евростат и на Главна дирекция "Транспорт" на ЕК, свързани с наличието на държавна помощ по проекта, каза Гагаузов. Той уточни, че такава помощ няма.
Основните параметри на договора не са променени, но се очаква да има една-две допълнителни точки, които доизясняват някои клаузи от договора, каза министърът.
Догодина би трябвало да започне строителството на трите участъка в отсечката на магистралата от Стара Загора до Карнобат, възможно е и в рамките на същата година концесионерът да възложи изпълнението и на Северната дъга на Околовръстния път и на София – Калотина.
По другия важен за страната проект за петролопровода Бургас- Александруполис министърът съобщи, че ще започне процедурата по регистрация на Международната проектна компания, която ще управлява проекта. Ако се налага ново подписване на окончателното споразумение за създаване на компанията, това може да стане при предстоящото посещение на президента на Русия Владимир Путин, каза министърът.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:18 | 23.08.22 г.
fallback