fallback

Без търговия с Мостстрой до вписване на сплита в Централен депозитар

Удължаването на срока е във връзка с решението на ОСА на Мостстрой за намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството

14:59 | 13.12.07 г.

Срокът за прекратяване на търговията с акциите на Мостстрой АД-София се удължава до вписване на промяната на номиналната стойност на акциите в Централен депозитар АД, съобщи БФБ-София.
Горното е на основание чл. 64, ал. 7 от Правилника на БФБ-София, тоест борсовата институция удължава прекратяването на търговията с акциите на Мостстрой след разрешение от Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”.
Търговията с акциите на дружеството ще бъде възстановена, считано от деня следващ датата на вписване на промяната в Централен депозитар, след публикуване на съобщение за отпадане на основанието за временно прекратяване в бюлетина на борсата.
Спирането на търговията с акциите на Мостстрой е във връзка с проведено Общо събрание на акционерите на Мостстрой от 12 декември, на което бе взето решение за намаляване номиналната стойност на една акция от 10 лв. на 1 лв. без да се намалява капитала. Според Чл. 64, ал.2 от Правилника на БФБ-София, Съветът на директорите на борсата има право да вземе решение за временно прекратяване на търговията с регистрирани на Официален пазар емисии при настъпване на събитие, свързано с ценните книжа или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената на ценните книжа.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:34 | 12.09.22 г.
fallback