fallback

С 90 човека се увеличава щатът на Агенцията по вписванията

Мотивът за допълнителната численост е осъществяване на надзорно-охранителна дейност към новосъздадените трудово-поправителни общежития

13:31 | 12.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията по вписванията разширява щатния си състав с 90 човека, а като цяло Министерството на правосъдието, към което е агенцията, ще увеличи щатния си състав със 182 човека, реши Министерски съвет днес.
Новият персонал на Агенцията по вписванията е за главна дирекция „Търговски регистър и регистър Булстат“, като се цели новоназначените деловодители да осигурят успешния старт на търговския регистър от 1 януари 2008 г.
Освен това към звено „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ към правосъдното министерство се назначават още 88 човека, като 50 от тях са в регионалните звена на дирекция „Изпълнение на наказанията“, а други 38 - към дирекция „Охрана“.
Мотивът за допълнителната численост е осъществяване на надзорно-охранителна дейност към новосъздадените трудово-поправителни общежития, както и за дейността на Бюрото за защита на застрашени лица по Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:10 | 13.09.22 г.
fallback