fallback

Агенция за недвижими имоти обжалва наложена от КЗК глоба

Обвиненията, въз основа на които е наложена глобата, са неоснователни, смятат от Соурс

16:53 | 06.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за недвижими имоти СОУРС ООД обжалва решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) пред Върховния административен съд, стана ясно от съобщение на компанията.
Вчера от КЗК съобщиха, че са взели решение за налагане на имуществени санкции в размер на 12 000 лв. на Соурс за нарушение на Закона за защита на конкуренцията. Комисията санкционира още четирима бивши служители на Фортън Интернешънъл и настоящи съдружници в Соурс с мотива, че са разпространявали оферти до клиенти на Фортън от свое име и са използвали поверителна информация за недвижими имоти.
 
В тази връзка от Соурс заявяват, че поверителната информация, за която става дума в решението на комисията, е общодостъпна и публична. Става въпрос за скици на парцели и градоустройство в непосредствена близост до бизнес комплекса “София Еърпорт център” – данни, които всеки участник на пазара на имоти може да получи посредством официални държавни и частни органи и институции, както и от интернет.
От Соурс заявяват още, че приемат обвинението в разпространение на оферти до клиенти на Фортън като опит за налагане на рестрикции на свободния пазар на имоти в България от страна на компания с голям финансов ресурс, която иска да монополизира контакта с големите клиенти, опериращи на един свободен пазар.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:08 | 09.09.22 г.
fallback