fallback

Одобриха тарифа за таксите по Закона за електронните съобщения

За осъществяване на дейностите по регулиране на предприятията ще се събира годишна административна такса за контрол

12:54 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

За издаване на решения за индивидуално определен ограничен ресурс - радио-честотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа ще се събира еднократна такса от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) по Закона за електронните съобщения.
Това се казва в одобрената днес от Министерски съвет тарифа за таксите, която влиза в сила от началото на 2008 г.
За мрежи за пренос или разпространение на радио и телевизионни програми чрез наземно аналогово телевизионно радиоразпръскване за всяка станция таксата е 2000 лв., за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване за всяка едночестотна мрежа - е 6000 лв., за наземно радиоразпръскване в УКВ обхвата за всяка станция - 1000 лв., за наземно цифрово радиоразпръскване с T-DAB за всяка едночестотна мрежа – 5500 лв., за наземно цифрово радиоразпръскване с DRM за всяка станция – 3000 лв.
За осъществяване на дейностите по регулиране на предприятията ще се събира годишна административна такса за контрол, която за фирмите с годишни брутни приходи за 2008 г. над 100 хил. лв. ще е 0,2 на сто от тези приходи. За фирмите с годишни брутни приходи под 100 хил. лв. няма да има такса.
За ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - номера и адреси за осъществяване на електронни съобщения ще се събира годишна такса, която за един национално значим номер с осем цифри е 0,24 лв.; за номер след код 700 и 800 – 1,60 лв., а за номер след код 90 – 4 лв.
 
Междувременно стана ясно, че правителството е определило досегашният зам.-председател на Комисията за защита на конкуренцията Веселин Божков за председател на КРС. Той е завършил "икономика" в Москва, работил е и като главен одитор в Сметната палата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:42 | 01.09.22 г.
fallback