fallback

КЗК одобри придобиването на 50% от капитала на Икономедия

Пазарните дялове на участниците са под установения праг за господстващо положение и липсват бариери за навлизане на нови компании в разглеждания сектор

12:13 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиването на акции от Handelsblatt Beteiligungs GmbH от страна на Агенция за инвестиционна информация ЕООД, София и Пи Ейч Медиа ЕООД, София, съобщиха от комисията.
Акциите представляват 50% от капитала на Икономедиа АД. По данни на АПИС Пи Ейч Медиа е 100% собственост на Филип Михайлов Харманджиев, който е с длъжност управител на Икономедиа.
Сделката ще породи ефект основно на пазара на публицистични издания. В резултат на планираната концентрация Агенция за инвестиционна информация и Пи Ейч Медиа ще придобият всички акции от капитала на Икономедиа в съотношение 51% към 49%. Очаква се издателската група да разшири гамата на своите продукти и да обогати избора на клиентите.
Анализът на КЗК сочи, че пазарните дялове на участниците са под установения праг за господстващо положение и липсват бариери за навлизане на нови компании в разглеждания сектор. Комисията счита, че предстоящото придобиване не би могло да повлияе негативно на съответния пазар.
В средата на октомври от Икономедиа съобщиха, че са изкупили обратно дела си от 50 на сто, придобит през 2005 г. от Handelsblatt. Компанията обмисля осъществяването на първично публично предлагане (IPO) на БФБ-София през 2008 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:13 | 11.09.22 г.
fallback