fallback

Австрийски пощенски оператор иска да навлезе на българския пазар

Oesterreichische Post смята да придобие оператори, които се занимават с доставка на пратки или дистрибуция на рекламни материали

09:36 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Австрийският пощенски оператор Oesterreichische Post възнамерява да направи закупувания в Румъния, България, Босна и Херцеговина и Словения в следващите 15 месеца, заяви финансовият директор на компанията Рудолф Йетмар, цитиран от Ройтерс.
"Искаме да създадем мрежа на фрагментирания пазар в Югоизточна Европа“, е заявил Йетмар по време на пресконференция в Ню Йорк във вторник. "Смятаме да запълним празните си полета в Босна, България и Румъния“.
По думите на Йетмар австрийската компания цели да придобие частни оператори, които работят в сферата на доставянето на пратки или дистрибуцията на рекламни материали.
За първите три тримесечия на тази година Oesterreichische Post е вложил 210 млн. евро в придобивания, а други 150 млн. евро са останали в касата, е заявил Йетмар. Операторът вече присъства на пазара в Словакия, Хърватска, Унгария и Сърбия.
В България първият конкурент на „Български пощи“ – T-Post, официално започна дейността си на 11 юли тази година. Тогава бе съобщено, че до края на годината компанията планира да разполага с 12 центъра за пощенски услуги, а до края на 2008, когато приключва първият етап от осъществяването на получената лицензия, центрове ще има в 48 населени места.
Засега T-Post може да работи само с кореспондентски пратки над 50 грама. Сегментът на писмата остава под държавен монопол до края на 2008 г., докогато според изискванията на Европейската комисия всички страни членки трябва напълно да либерализират пощенските си услуги.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:19 | 11.09.22 г.
fallback