fallback

Подписаха 12 договора по съвместния фонд за малки проекти България-Турция

Договорите за безвъзмездна помощ са на обща стойност 517 хил. евро, от които 463 хил. евро е финансирането от Европейския съюз

15:25 | 28.11.07 г.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството бяха подписани 12 договора за безвъзмездна помощ по Съвместния Фонд за малки проекти - Трансгранично сътрудничество между България и Турция, Финансов меморандум 2005, съобщиха от министерството.
Договорите за безвъзмездна помощ са на обща стойност 517 хил. евро, от които 463 хил. евро е финансирането от Европейския съюз. В размер на 54 хил. евро е собственият принос на организациите, изпълняващи проектите.
Финансираните проекти ще се изпълняват в областите Бургас, Ямбол и Хасково, като сред бенефициентите са общини, учебни заведения и търговски камари.
Със средствата от фонда ще се финансират т. нар. меки проекти от типа “хора за хора” за развитие на дейности от трансграничен характер в областта на икономическото развитие, туризма, културния обмен и изграждане на инстуционален капацитет на местно и регионално ниво.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
fallback