fallback

Най-голямата облигационна емисия у нас е пласирана успешно

Емисията облигации на БДЖ е на стойност 120 млн. евро, а поръчките за нея са достигнали 135 млн. евро

13:54 | 23.11.07 г.

Емисията облигации, издадена от Български държавни железници (БДЖ), е пласирана успешно, съобщиха от водещия мениджър Насърчителна банка.
Облигационната емисия е на стойност 120 млн. евро, което я прави най-голямата до момента. Интересът на инвеститорите е надхвърлил първоначално обявената номинална стойност на емисията и получените заявки достигат сумата от 135 млн. евро. Облигациите са пласирани на три чужди банки и две български кредитни институции.
Срокът на облигационната емисия е 10 години с 18 месеца гратисен период. Лихвените плащания са на всеки три месеца, а размерът на лихвата – 3-месечен EURIBOR плюс 3,5% на годишна база.
Водещ мениджър на емисията беше Насърчителна банка в банков синдикат с чуждестранните банки Дексиа Комуналкредит Банк, Виена, и Депфа Банк, Лондон. Организацията и пласментът на облигационната емисия са извършени без разноски за БДЖ.
Средствата от емисията ще се използват за ремонт на товарни вагони, с което БДЖ ще отговори на повишеното търсене на жп товарни превози, както и за преструктуриране на стари задължения на държавния превозвач.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
fallback