fallback

БДЖ запазва цените за пътувания на къси разстояния, вдига за средни и дълги

Не се предвижда промяна в намаленията, които ползват определени социални групи

14:53 | 20.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

"Български държавни железници" ЕАД не предвиждат през 2008 г. значително повишение на цените на билетите, съобщават от дружеството.
В проекта за пътническа тарифа през следващата година са запазени цените на най-масовия тип пътувания - в крайградските зони и пътуванията на разстояния до 20 километра, които се осъществяват всекидневно от работещи и учащи. Маркетинговите проучвания на дружеството показват, че 29 на сто от пътниците пътуват на кратки разстояния.
Във връзка с подобряване на качеството на услугите Български държавни железници ще предложат балансирано изменение на цените на билетите за пътуване на средни и дълги разстояния с бързи и ускорени бързи влакове, се посочва в съобщението.
Железопътният превозвач планира обновяване на композициите, които обслужват регионални и крайградски влакове, чрез въвеждане на рециклирани германски вагони и подмяна на сега използваните електромотрисни влакове с нови електрически мотриси на "Сименс".
 
Не се предвижда промяна в намаленията, които ползват определени социални групи. "Български държавни железници" ЕАД ще запазят и всички търговски оферти, които също дават възможност за ползване на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:52 | 07.09.22 г.
fallback