fallback

КФН спря публичното предлагане на Улпина АДСИЦ

Като основен мотив за мярката от КФН посочват факта, че дружеството е сключило договор за кредитна линия с небанкова институция

13:37 | 19.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор спира първичното публично предлагане и търговията с книжата на Улпина АДСИЦ – София, съобщават от надзорната институция. На дружеството е отказано и допълнение към проспекта за първоначалното задължително увеличение на капитала.

Като основен мотив за мярката от КФН посочват факта, че дружеството е сключило договор за кредитна линия с небанкова институция. Според законовите разпоредби, дружествата със специална инвестиционна цел могат да вземат за придобиване и въвеждане в експлоатация на активите си за секюритизация единствено кредити от банкови институции, но не и от други финансови или небанкови институции. В допълнение, договорът е сключен по време на лицензионното производство без за това да бъде уведомена Комисията за финансов надзор,се казва още в съобщението.

Търговията с правата от първоначалното задължително увеличение на капитала на Улпина АДСИЦ - София стартира на 15 ноември и трябваше да продължи до 29 ноември. Дружеството планираше да увеличи капитала си от 500 000 на 650 000 лв. чрез издаване на 150 000 акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

Учредители на дружеството са Хърсев КО КДА с 35% от капитала, ИД БенчМарк Фонд - 2 АД с 30% от капитала и Фактор И.Н. АД с 35% от капитала.

Свързани компании:

Улпина - АДСИЦ(ULPN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:24 | 04.09.22 г.
fallback