fallback

Участието на Еврохолд България в Euroins Romania е вече 84,74%

Приключи формалната процедура по окрупняване на мажоритарното участие на Еврохолд България в румънския застраховател

10:33 | 16.11.07 г.

На 14 ноември приключи формалната процедура по окрупняването на мажоритарното участие на Еврохолд България АД-София в румънския застраховател Asitrans Asigurari, който по-късно се преименува на Euroins Romania, съобщиха от Еврохолд.
След като участва в двойното увеличение на капитала на Euroins Romania, Еврохолд България АД допълни притежавания пакет, като придоби акции и от други акционери.
Към момента Еврохолд България вече притежава 84,74% от капитала на румънското дружество, чийто общ размер е 24,2 млн. румънски леи, изцяло внесен от всички акционери. Първоначално Еврохолд придоби 75% от капитала на румънския застраховател.
Тази седмица стана ясно, че Еврохолд България е финализирало сделката по придобиване на 49,82% от капитала на Пластхим-Т АД. Компанията е най-големият прозводител на Балканите на фолио и полипропиленови торби.
На 19 ноември на Българска фондова борса на закрит аукцион Еврохолд ще предложи 1 400 000 акции, или 28% от капитала на Етропал, при минимална цена от 7,95 лв. за акция.
До момента акциите на Еврохолд България отчитат понижение от 0,95% до 7,3 лв.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:58 | 04.09.22 г.
fallback