fallback

Преглед на печата за 16 ноември

08:30 | 16.11.07 г.

До 5000 лева глоба за некоректни съседи
в. Сега
От 500 до 5000 лева ще са санкциите за собственици на апартаменти, които нарушават реда или не изпълняват решенията на общото събрание на блока. Това предвижда проектозаконът за етажната собственост, внесен от кабинета в парламента. Точният размер на санкциите ще се определя от общото събрание. Досега глобите можеха да варират от 1 до 60 лева.
Всеки вход или кооперация трябва да си направи фонд "Ремонт и обновяване". В него ще се трупат пари за ремонти на т. нар. общи части, за изолиране, обновяване или реконструкция на сградата.
Държавните медии ще получат по-големи субсидии
в. Дневник
Парламентарната медийна комисия одобри вчера на първо четене субсидиите за догодина за държавните медии БНТ, БНР и БТА. Общата сума е 118.5 млн. лв., което е с 16 млн. лв. повече в сравнение с бюджета им за тази година.
Най-голяма е сумата за обществената телевизия, която ще разполага с 66.7 млн. лв. - със 7 млн. повече. Радиото ще получи с около 10 млн. лв. повече от миналогодишната си субсидия - 47.4 млн. лв., а за БТА увеличението е 200 хил. до 4.35 млн. лв.
Израелци купиха 400 дка терен край Балчик
в. Дневник
Фирмата "Балчик Дриймс", притежавана от Амнон Халпер и Шломо Сегев е закупила заедно с български партньор терен от над 400 декара до Балчик и в близост до крайбрежната линия. Сделката е за 40 милиона евро. Израелците участват със 70%, а останалите 30% са на българския им партньор, съобщи в броя си от сряда израелският в."Йедиот Ахронот". По неофициална информация българинът е хотелиерът Димитър Митев.
Проектът е за жилища и търговски обекти с 480 000 кв.м. разгърната площ, а целта на фирмата е да я продаде или на израелски купувачи или на чуждестранни инвеститори.
"Бритиш еъруейз" определи България като печеливша дестинация
в. Дневник
България е печеливш пазар за "Бритиш еъруейз", а от година и половина особено доходна дестинация за нас се оказа и Варна. Това заяви вчера търговският директор на авиокомпанията за региона Дарън Пийк. Британската компания отчита рекордни финансови резултати за първата половина на годината. Оперативната й печалба възлиза на 556 млн. паунда, а приходите й са 4.456 млн. паунда.
Рекордни са резултатите за България, Румъния и Молдова, каза търговският представител за региона Емил Дерибашев. Той посочи като особено важна възможността клиентите на компанията във Варна и София да правят резервации през сайта й, което отговаря на корпоративната стратегия за онлайн регистрация на пътниците.
Без данъчни облекчения за саниране на жилището
в. Новинар
Няма да има данъчни облекчения за потребителите, които са вложили собствени средства за изолация на домовете си с цел намаляване на разходите за енергия. Предложението за данъчно облекчение беше отхвърлено на първо четене в парламента. То е направено от независимите депутати Димитър Абаджиев, Елеонора Николова и Мария Капон.
20 депутати са отхвърлиха предложението, 49 народни представители го подкрепиха, а 90 се въздържаха. Идеята на независимите депутати предвиждаше хората, които предприемат мерки за енергийна ефективност, като например да санират дома си, да ползват данъчни облекчения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:39 | 28.08.22 г.
fallback