fallback

ОСА на Родна Земя Холдинг ще решава за двойно увеличаване на капитала

Проектът за решение предвижда капиталът да бъде увеличен от 228 943 лв. на до 457 886 лв., чрез издаване на до 228 943 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка

11:22 | 14.11.07 г.

Родна Земя Холдинг АД-Варна свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 28 декември, на което ще се гласува по проекта за решение за двойно увеличаване на капитала на дружеството, съобщава БФБ-София.
Проектът за решение предвижда капиталът да бъде увеличен от 228 943 лв. на до 457 886 лв., чрез издаване на до 228 943 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка. Предвидено е също съотношението между издадените права и новите акции да е 1 към 1, а инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е Наба Инвест АД.
На ОСА акционерите ще гласуват и за промени в устава на Родна Земя Холдинг, а именно в продължение на 5 години от вписването на новия устав Съветът на директорите да увеличава капитала на дружеството до 5 млн. лв. чрез издаване на нови акции и в същия срок СД да има право да взема решения за издаване на всякакви видове облигации, деноминирани в евро, лева или друга валута до общ размер от 10 млн. евро или равностойността им в друга валута.
При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 януари 2008 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на холдинговото дружество, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 12 декември.
Справка в отчетите на холдинга показва, че същият няма инвестиции в нито едно дружество, основният му капитал е 229 хил. лв., а собственият към края на септември е 329 хил. лв.
Акциите на дружеството са едни от най-неликвидните на БФБ-София. През 2002 г. Родна Земя Холдинг АД е обявен в ликвидация, а през май тази година акционерите на компанията са гласували за прекратяване на ликвидацията и продължаване на дейността на холдинга. Оттогава по позицията няма сключени сделки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:57 | 10.09.22 г.
fallback