fallback

Преглед на печата за 14 ноември

07:55 | 14.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Сумите над 10 000 лева може да минават само през банки

в. Новинар

Плащанията над 10 000 лв. да се извършват само по банков път, а не кешово. Това предложение на работодателски организации обсъдиха вчера депутатите от комисията за борба с корупцията. Данъчни експерти също подкрепиха идеята, но представители на търговски банки засега са резервирани към подобно предложение. От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обясниха, че 70% от фирмите са готови да изпълнят подобна идея.

България иска още пари от ЕС за АЕЦ "Козлодуй"

в. Дневник

България започва експертни разговори с Европейската комисия (EК) за отпускане на допълнителни компенсации за предсрочното спиране на първите четири блока на АЕЦ "Козлодуй" и за удължаване на срока за получаването им. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров след среща с еврокомисаря по енергетика Андрис Пиабалгс по време на Световния енергиен конгрес в Рим. България спря трети и четвърти блок в края на миналата година, а първите два - в края на 2002 г. Предсрочното им спиране беше един от ангажиментите на България по договора за членство в ЕС. За това България получава 550 млн. евро до 2009 г.

ЦСКА посочи Митал за собственик на клуба

в. Дневник

Ръководството на лидера в първенството на А група ЦСКА пусна във вторник специална декларация до медиите относно реалната собственост на футболния клуб. Както е известно, в последните няколко дни се тиражира информация в българската преса, че шефът на компанията "Нове холдинг" Васил Божков все още притежава акции в отбора. Ръководителите на ЦСКА обявиха чрез специална декларацията, че Васил Божков няма никакво участие в лидера на А група, а мажоритарен собственик на софийския клуб е компанията Global Steel Holding Limited, която се контролира от индийския бизнесмен Прамод Митал.

Аферата "САПАРД" влиза в съда

в. Сега

Разследването за злоупотреби с пари от програма САПАРД е на път да влезе в съда още този месец. Ако съдът не върне обвинителния акт заради пропуски, може да насрочи процеса още преди края на годината. Основен обвиняем за аферата за 14 млн. лв. е бизнесменът Людмил Стойков. Ако вината му бъде доказана в съда, наказанието е между 3 и 10 г. затвор.

Столичната агенция по приходите започва масова акция за събиране на дългове

в. Дневник

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в София започва масова кампания за събиране на малките по размер публични дългове. Освен чрез познатите покани за доброволно изпълнение, публичните изпълнители от дирекцията ще се свързват по телефона с клиенти.

Разкрасяват гарите в София и Пловдив

в. Стандарт

Гарите в София и Пловдив ще бъдат напълно обновени. Утре изтича срокът за подаване на проекти за реконструкция и модернизация на жп центровете в двата града. Това съобщи Антон Гинев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), собственик на сградите. Идеята е реконструкцията да бъде направена в съответствие с най-съвременните изисквания, приложени в големите европейски градове. Целта е повишаване на ефективността на двете гари и създаване на удобни връзки с трансевропейските коридори, с линиите на градския транспорт, както и за по-добро обслужване на крайградските райони.

Българските операции подкрепиха печалбата на "Фрапорт"

в. Дневник

Чистата печалба на германския летищен оператор "Фрапорт", който от 2006 г. е концесионер на летищата в Бургас и Варна, през третото тримесечие на годината се е покачила със 110.3 млн. евро от 102.8 млн. евро в сравнение със същия период година по-рано. Покачването е резултат на консолидирането на българското подразделение - "Туин стар", и операциите на международното летище в столицата на Перу - Лима, посочват от компанията. За деветте месеца на годината "Фрапорт" отчита ръст на приходите си с 8.3% до 1.8 млрд. евро.

"SAP България" прави промени в топ мениджмънта

в. Дневник

Досегашният генерален директор на българското звено на германската софтуерна компания SAP Станимир Попов освобождава поста и излиза от структурата й, научи "Дневник". Неговите функции поема Петър Миленков, доскоро изпълняващ длъжността търговски директор в "SAP България". Смяната е факт от 1 ноември и предстои промяната да бъде обявена официално, уточни Миленков. В момента тече юридическата пререгистрация по смяната в мениджмънта. Попов поема много интересна позиция в голяма българска компания, съобщи Миленков. Става дума за "Транс телеком", където по думите на Миленков Станимир Попов по-скоро се завръща в своята сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 07.09.22 г.
fallback