fallback

Служители на Топлофикация Варна искат увеличение на заплатите

Основно се настоява за увеличение на месечните възнаграждения на служителите, които са пряко ангажирани в производствената дейност

15:04 | 12.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес започна среща между синдикати, служители и ръководството на Топлофикация-Варна, на която основно се обсъжда 40% увеличение на заплатите, съобщи председателят на КТ “Подкрепа” във Варна Васил Василев, цитиран от БГНЕС.
Основно се настоява за увеличение на месечните възнаграждения на служителите, които са пряко ангажирани в производствената дейност. Исканията са за 40% по-голямо заплащане от 1 ноември тази година.
Освен това по-време на срещата синдикатите ще настояват и за увеличение на заплатите с 2% на социален фонд, както и за увеличение на стойността на безплатните ваучери за храна от 3,90 лв. на 7 лв.
Въз основа на вече проведени разговори с ръководството на Топлофикация-Варна Василев изрази увереност, че исканията на служители ще бъдат изпълнени въпреки затрудненото положение на фирмата.
В Топлофикация-Варна работят около 70 души, като по-голямата част от тях – над 65%, са ангажирани в производствената дейност. Председателят на КТ “Подкрепа” заяви, че според ръководството средната работна заплата на служителите е 640 лева. Той коментира обаче, че това се отнася до администрацията, а останалите служители получават месечно от 320 до 340 лева.
Топлофикация-Варна е собственост на френската енергийна фирма Dalkia International. Договорът за приватизация на 100% от дружеството беше подписан в края на януари тази година, а Далкия фактически влезе във владение на собствеността през април.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
fallback