fallback

Акционерите на Слънчеви лъчи гласуваха за сливане с дружества от бранша

Седемте дружества са част от икономическата група на Химимпорт АД

13:35 | 12.11.07 г.

На проведено извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Слънчеви лъчи България
АД-София е взето решение за преобразуване на дружеството, чрез сливането му със 7 други дружества от бранша, съобщи БФБ-София.
Става въпрос за дружества от икономическата група на Химимпорт, а именно Химимпорт Агрохимикали ЕООД-София, Зърнени храни–Вълчи дол АД-София, Зърнени храни трейд АД-София, Бек Интернешънъл АД-София, Зора АД-Русе, Прима Агрохим ЕООД-Добрич, и Зърнени храни Балчик ЕАД-София.
 
Осемте дружества ще се слеят в ново, чието наименование ще е Зърнени харни България АД. Уставният му капитал ще е в размер на 170 785 600 лв., разпределен на 170 785 600 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с право на ликвидационен дял, с право на дивидент, с номинална стойност 1 лв. всяка една от тях.
Сливането ще се осъществи при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Слънчеви лъчи България се поемат от новоучредяващото се дружество Зърнени храни България, в съответствие с клаузите на договора за сливане.
 
ОСА е избрало за членове на Надзорния съвет на новото дружество Химимпорт АД и ЦКБ Груп асетс мениджмънт АД, а Финанс Консултинг ЕАД за независим член на Надзорния съвет.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
fallback