fallback

КФН регистрира посредник и четири емисии, едната от които на Химимпорт

Една от емисиите е от увеличението на капитала на Химимпорт до 150 млн. лв.

15:46 | 07.11.07 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде пълен лиценз на ЕФГ Секюритис България ЕАД за извършване на дейност като инвестиционен посредник, съобщават от надзорната институция. Дружеството е с капитал от 2,5 млн. лв. Едноличен собственик на инвестиционния посредник е „И ЕФ ДЖИ Ню Юръп Холдинг Б.В.”. В съвета на директорите влизат – Асен Ягодин, Виктор Асер, Константинос Вусвунис, Абис Левис, Драгомир Великов. Ръководител на брокерския отдел ще бъде Никола Цокев, а на инвестиционното направление - Драгомир Великов. ЕФГ Секюритис България ЕАД ще бъде приемник на Българска Пощенска Банка АД във функцията й на инвестиционен посредник. Дружеството следва да внесе встъпителната вноска във Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа в 14-дневен срок.

На днешното си заседание регулаторният орган всписа и последваща емисия акции Химимпорт АД. Емисията е в размер на 19 999 984 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 130 000 000 лв. на 149 999 984 лв.

КФН вписа последваща емисия акции на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД. Емисията е в размер на 1 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.

КФН също така вписа последваща емисия акции на „Честърфийлд” АД. Емисията е в размер на 0,6 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 50 хил. лв. на 650 хил. лв.

Регулаторния орган вписа и Сингулар АДСИЦ като публично дружество. Емисията на компанията е в размер на 650 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

КФН наложи временна забрана за търгово предложение от страна на Драфт ЕООД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник Първа финансова брокерска къща ООД на акциите на ЕАЗ АД - Пловдив от останалите акционери на дружеството.

КФН издава одобрение на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ за замяна на обслужващо дружество Гея-Дек ЕООД с ново дружество – Юнивърсъл Имоти ЕООД (за дейности по поддръжката, управлението и експлоатацията на недвижими имоти).

Беше одоборен и списък на лицата лицата, които да бъдат допуснати до изпита за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 1 и 2 декември 2007 г.

Списъците с имената на кандидатите ще бъдат публикувани на интернет страницата на КФН.

Свързани компании:

Арко Тауърс АДСИЦ(ARCT)

Химимпорт АД(CHIM)

Честърфийлд АД(5CJ)

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:07 | 12.09.22 г.
fallback