fallback

Приключи продажбата на подразделението „Бани и Кухни“ на Американ Стандарт

С приключването на сделката на стойност 1,745 млрд. долара бе създадена частната компания Ideal Standard International

17:16 | 05.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

На 31 октомври приключи продажбата на глобалния бизнес „Бани и Кухни“, от който бяха част и заводите в Севлиево, от страна на American Standard Companies Inc. на инвестиционни фондове, управлявани от Bain Capital Partners, LLC.
С приключването на сделката на стойност 1,745 млрд. долара, включително корекциите при приключването на продажбата, бе създадена частната компания Ideal Standard International, съобщиха от фирмата.
В края на юли от ръководството на българските подразделения на Американ Стандарт - Идеал Стандарт – Видима и Идеал Стандарт – България, заявиха, че са доволни от закупуването на фирмите, тъй като смятат американския фонд за надежден и добър инвеститор. Тогава изпълнителният директор на Идеал Стандарт – България Елица Цанева заяви, че няма планове за преструктуриране на фирмите у нас, нито за съкращения на работници.
Новата компания Ideal Standard International, с над 18 хил. служители, има производствени единици и търговска дейност в над 30 страни в Европа, Близкия Изток и Африка, Азия/Тихоокеaнски регион и Централна и Южна Америка.
Представянето на новата компания в Централна и Южна Америка е чрез джойнт венчър с името Incesa, 64 на сто от който се притежават от Ideal Standard International.
Ideal Standard International е с централен офис в Брюксел. Продуктите на компанията се продават с международните брандове Ideal Standard, Jado и American Standard, както и с търговските марки Armitage Shanks, Porcher, Ceramica Dolomite, Vidima и Incesa Standard. Компанията е собственик на Edwards Logistics, доставчик на транспортни услуги с представителства във Великобритания, България и Белгия.
Новата компания е управлявана от Борд на директори, в който влизат представители на Ideal Standard International и Bain Capital LLC.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 22.08.22 г.
fallback