fallback

През седмицата стартира търговията с правата на три дружества

В петък е крайната дата за търговия с правата на ЦКБ, ИХ България и Пропъртис Инвестмънтс АДСИЦ

08:07 | 05.11.07 г.

Днес, 5 ноември, е крайната дата за търговия с правата на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ. Броят на правата, издадени от дружеството, е 150 000, като всяко от тях дава право на записване на една нова акция с номинална и емисионна стойност 1 лев. Учредители на фонда са „Енемона” АД със 70% от капитала и „Екоинвест холдинг” АД с 30%.
 
Днес е и крайната дата за прехвърляне на правата на Булленд инвестмънтс АДСИЦ. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 5 469 641 лв. на 16 408 923 лв. чрез издаване на 10 939 282 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1,25 лв.
 
Днес можем да очакваме данни за ръста на износа и продажбите на вътрешния пазар на Софарма АД, тъй като компанията оповестява тези данни до 5-то число на месеца.
 
Извънредно Общо събрание на акционерите на ЗД Евроинс ще се проведе днес от 10 часа, на което акционерите ще гласуват по проект за промени в устава на дружеството.
 
В сряда, 7 ноември, ще стартира търговията с правата на три дружества - Холдинг Нов Век АД, Българска роза Севтополис и Холдинг Варна А.
 
Издадени са 0,65 млн. права на Холдинг Нов Век, като за записване са предложени 0,91 млн. акции при съотношение между издадените права и новите акции 1/1,3994181. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 550 000 нови акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 22 лв. Присвоеният борсов код на издадените права е R1HNVEK.
 
Българска роза Севтополис е издало 6,03 млн. права, всяко от които дава възможност за записване на 1 акция с номинална и емисионна стойност 1 лв. Борсовият код на издадените права е R3SEVTO.
 
Холдинг Варна А възнамерява да увеличи капитала си от 1 млн. на 2,1 млн. лв. чрез издаване на 1,1 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 45 лв. Броят на издадените права е 1 милион, а присвоеният им борсов код е R1HVAR.
 
В сряда е последният ден за търговия с правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Същото планира да увеличи капитала си двойно като издаде 7 027 150 броя акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1,1 лв.
 
На 8 ноември ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Слънчеви лъчи България, на което ще се гласува по проект за преобразуване на дружеството чрез сливане на Слънчеви лъчи България с други 7 дружества от бранша. Преди време изпълнителният директор на Слънчеви лъчи България Георги Костов заяви на пресконференция, че Химимпорт възнамерява да консолидира агробизнеса си и да го листне на борсата.
 
На 9 ноември, петък, е крайната дата за търговия с правата на три компании – ТБ ЦКБ, ИХ България и Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс АДСИЦ.  

Желаещите да участват в предстоящото Общо събрание на акционерите на Еврохолд България АД, могат да направят това, ако закупят акции от дружеството до този петък. На ОСА акционерите ще решават по проект за създаване на дъщерно дружество Евроинс Иншурънс Груп, което да обедини застрахователните операции на Еврохолд България АД чрез прехвърляне в него на акциите на ЗД Евроинс АД - София, ЗОК Св. Николай Чудотворец АД и Аситранс асигурари АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 04.09.22 г.
fallback