fallback

Гамакабел финансира инвестициите си с банков заем до 10 млн. евро

За обезпечаване вземанията на банката се предвижда да се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел

16:10 | 02.11.07 г.

На проведеното Общо събрание на акционерите (ОСА) на Гамакабел АД-Смолян е одобрена инвестиционна програма на дружеството, като за нейното финансиране ще се използва банков кредит, става ясно от съобщение на БФБ-София.
За целта дружеството ще кандидатства за банков кредит както за инвестиционни, така и за оборотни цели пред Първа инвестиционна банка АД в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяването на кредитното задължение до 10 години.
За обезпечаване на вземанията на банката се предвижда да се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел по предвидения в закона ред, както и да се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. ОСА е възложило на изпълнителния директор да договори конкретните условия по кредита с банката.
Неразпределената печалба от 2006 и предходни години ще бъде отнесена за покриване на загуби от минали години.
Към края на септември неконсолидираната печалба на Гамакабел се увеличи до 1,531 млн. лв. от 1,338 млн. лв. година по-рано, а нетните приходи от продажби нараснаха с 10,5% до 35,307 млн. лв.
 
В последния регистрационен документ на Гамакабел е записано, че за тази година дружеството предвижда производствените мощности да бъдат натоварени на 94% при натовареност през миналата година от 91%.
Днес акциите на компанията за производство на изолирани проводници не промениха стойността си, като общо 25 акции смениха притежателя си при средна цена 40 лв.

Свързани компании:

Гамакабел АД(4GA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:54 | 13.09.22 г.
fallback