fallback

Отвориха допуснатите оферти за софтуерни лицензи за антивирусна защита

Предлаганата от „Немечек" ООД цена за извършване на услугата е 540 000 лв. без ДДС, а от „Компютел" ООД - 212 635 лв. без ДДС

16:04 | 02.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

В Министерството на държавната администрация (МДААР) бяха отворени ценовите оферти на двамата допуснати кандидати до участие в конкурса за доставка, внедряване и осигуряване поддръжка за защита от вируси, spam, adware, phishing, scareware, spyware и др. на компютрите на общинските и областните администрации, съобщиха от министерството.
Предлаганата от „Немечек" ООД цена за извършване на услугата е 540 000 лв. без ДДС, а от „Компютел" ООД - 212 635 лв. без ДДС. Тъй като между двете ценови предложения има разлика от над 30%, по Закона за обществените поръчки комисията е длъжна да поиска писмена мотивировка от участника, дал по-ниската цена. След допълнителна преценка комисията ще реши дали да предложи на министъра на държавната администрация да обяви за победил в конкурса Компютел.
Обществената поръчка е за срок от три години. Задължително условие е защитата на пощенски кутии през mail gateway да включва както защита от вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща. Друго изискване е решенията за защита да се управляват през една обща административна конзола и да работят през един сервизен агент на работните станции. Изпълнителят ще има ангажимент и за пълна техническа поддръжка за периода на лиценза.
Първата поръчка по рамковото споразумение ще бъде за защита на 1500 сървъра, персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии, като към всеки лиценз от корпоративното решение ще бъде предоставен и лиценз за домашно ползване.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:14 | 31.08.22 г.
fallback