fallback

КФН издаде лицензи на Здравноосигурителна компания ЦКБ и ЗЕАД ЦКБ Живот

Основен акционер, притежаващ пряко 100% от капитала и на двете дружества е ЦКБ Груп Асет Мениджмънт ЕАД, чийто едноличен собственик е Химимпорт АД

16:37 | 31.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз за доброволно здравно осигуряване на Здравноосигурителна компания ЦКБ ЕАД и лиценз за извършване на дейност по застраховане на ЗЕАД ЦКБ Живот, съобщиха от надзорната ниституция.

Основен акционер, притежаващ пряко 100% от капитала и на двете дружества е ЦКБ Груп Асет Мениджмънт ЕАД, чийто едноличен собственик е Химимпорт АД.

Здравноосигурителна компания ЦКБ ще предоставя следните видове здравноосигурителни пакети: „Подобряване на здравето и предпазване от заболяване”, „Извънболнична медицинска помощ”, „Болнична медицинска помощ”, „Допълнителни здравни услуги и стоки” и „Възстановяване на разходи”. Капиталът на дружеството е 1 млн. лв., разпределен в същия брой акции, с номинал от 1 лв.

ЗЕАД ЦКБ Живот, което е в процес на учредяване, ще застрахова лица срещу събития, свързани с живота и ще предлага застраховките „Живот и рента”, „Женитбена и детска застраховка”, „Допълнителна застраховка” и „Злополука”. Капиталът на дружеството е в размер на 6,4 млн. лева, разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас и с номинална стойност 1 лев.

 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:29 | 01.09.22 г.
fallback