fallback

Получаваме над 41 млн. евро по два меморандума

Със средствата ще се подкрепят проекти в областта на околната среда, енергетиката и енергийната ефективност и др.

17:51 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на финансите Пламен Орешарски подписа днес два меморандума, по които България ще получи общо 41,5 млн. евро, съобщиха от Министерство на финансите.
Първият документ е „Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство” между България и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, а вторият - „Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие” между България и Норвегия.
Съгласно меморандумите България ще получи 21,5 млн. евро по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и 20 млн. евро по Норвежка програма за сътрудничество.
С тези средства ще се подкрепят проекти в областта на околната среда, енергетиката и енергийната ефективност, опазването на европейското културно наследство, развитието на човешките ресурси, здравеопазването и грижата за децата, прилагането на достиженията на правото от Шенген и устойчивото производство.
Меморандумите за разбирателство се прилагат от датата на подписването им от министъра на финансите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:41 | 12.09.22 г.
fallback