fallback

Великобритания запазва ограниченията за трудовия си пазар поне още година

Правителството на страната ограничи броя на нискоквалифицираните работници, които ще допуска до трудовия си пазар годишно

15:53 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Великобритания ще запази ограниченията за броя на румънските и български работници, които ще бъдат допускани до трудовия пазар на Острова поне още една година, съобщи АФП, позовавайки се на изказване на министъра на вътрешните работи Лиъм Бърн. 

Правителството на страната ограничи броя на нискоквалифицираните работници, които ще допуска до трудовия си пазар годишно, до 20 хил. след присъединяването на двете балкански страни към ЕС през януари, въпреки че няма ограничения за държавите, станали членки на евросъюза през 2004 г.

По думите на Бърн "въпреки положителния принос на имигрантите за икономиката се наблюдават признаци на по-широк ефект върху обществените услуги".

По официални данни, публикувани през май, близо 8 хил. румънци и българи са дошли да работят във Великобритания през първите три месеца на годината плюс още 2 400 сезонни работници.

Над 600 хил. източноевропейци от страните, присъединили се към блока през 2004, са дошли да работят на Острова, като повечето от тях са поляци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
fallback