fallback

Кремиковци чака МОСВ да спази закона относно комплексното разрешително

Според законовата процедура до момента няма никакви забележки и въпроси към дружеството от страна на Изпълнителната агенция по околна среда

11:20 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Кремиковци АД очаква в срока, определен от Закона за опазване на околната среда, МОСВ да се произнесе официално за комплексното разрешително за дейност на стоманодобивния комбинат, тъй като дружеството е спазило всички срокове и изисквания на закона и Наредбата „За реда и начина за издаване на комплексни разрешителни за дейност”.
Според законовата процедура до момента няма никакви забележки и въпроси към дружеството от страна на Изпълнителната агенция по околна среда, съобщиха от Кремиковци.
 
На 22 август съгласно изискването на наредбата, след забележки на Изпълнителната агенция по околната среда, в определения от закона срок комбинатът е внесъл т.н. допълнително заявление. Въпреки това до момента няма официално становище на Изпълнителната агенция съгласно закона.
Ръководството на стоманодобивната компания изразява своето безпокойство, че по независещи от нея причини няма да бъде спазен крайният срок (30 октомври) за издаване на комплексно разрешително за дейност, за което не може да носи отговорност.
През юли Кремиковци обяви пълен мониторинг върху изпълнението на екологичната си програма, се казва в съобщението на дружеството. През последните два месеца бяха сключени редица договори с европейски компании за преработка на технологичните отпадъци и вредни емисии, с което на практика става възможно в по-кратки срокове (2011 г.) да бъде изпълнена програмата.
Днес акциите на Кремиковци добавят 8,55 на сто към стойността си до средна цена 27,54 лв. при изтъргувани 2 703 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
fallback