fallback

Глобяват с 50 хил. лв. фирма, добивала строителни суровини без разрешение

КЗК е установила, че от 2006 г. досега „Скални материали” АД експлоатира кариера „Тертер”, без да притежава необходимите разрешителни или концесии

13:48 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 50 хил. лв. на „Скални материали” АД, Русе, за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщават от комисията, която е постановила прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по молба на „Боаза-Приват-98” ООД, Разград и „Тертер” ЕООД, Разград. Дружествата извършват добив и обработка на подземни богатства, предназначени за строителството.

КЗК е установила, че от 2006 г. досега „Скални материали” АД експлоатира кариера „Тертер”, без да притежава необходимите разрешителни или концесии. Предприятието се възползва от продажбата на незаконно добитите суровини, без да заплаща концесионно възнаграждение.

Комисията счита, че подобни действия създават нелоялно предимство за компанията и противоречат на принципите на добросъвестната търговия. Дружеството уврежда и пряко интересите на „Тертер” ЕООД, като не го допуска да упражни законовите си права върху кариера „Тертер”. Това носи значителни загуби за молителя и нерегламентирано облагодетелства „Скални материали” АД, е заключението на КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
fallback