fallback

Есенният круизен сезон във Варна приключи с рекорд

Четири круизни кораба навлязоха във Варненския залив в рамките на час

15:57 | 26.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

За първи път на Морска гара Варна акостираха четири пасажерски кораба, което е своеобразен рекорд. Това се случи в деня на закриването на есенния круизен сезон за Черноморските рейсове.

Четирите круизни кораба навлязоха във Варненския залив в рамките на час. Малки затруднения при акостирането създаде единствено мъглата. Общо на четирите плавателни съда имаше малко над 1300 туристи.

На борда на немския кораб от висок клас “Европа” екипажът е със сто души повече от пасажерите. “Европа” е с дължина 200 метра и тегло почти 30 хиляди тона. Днес той отплава за Несебър, преди да се отправи към Истанбул и Солун.

Гръцкият кораб от среден клас “Перла” идва от румънското пристанище Констанца и отплава за Пирея. Испанският “Вистамар”, собственост на немска компания, вече е бил няколко пъти във Варна.

В пристанището е още израелският “Айрис” с 350 израелски туристи на борда, който ще остане до утре вечер в града.

Равносметката за тази година е, че близо 20 000 туристи са посетили Варна по международни маршрути с 28-те кораба, акостирали на пристанище Варна. За 2008 г. вече 17 кораба са заявили желанието си да посетят морския град. Първият от тях ще пристигне на 28 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:46 | 28.08.22 г.
fallback