fallback

Създаваме център за фермерство с лабораторен комплекс през 2008 г.

Водещи стоки в аграрния износ на България за тази година са пшеница, слънчоглед, живи животни, месни и млечни продукти, пресни и преработени плодове и зеленчуци и вина

18:09 | 25.10.07 г.

Център за фермерство с лабораторен комплекс и учебни зали ще бъде създаден през 2008 г. в България. Това договори министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил на среща с министъра на прехраната и селските райони на провинция Баден-Вюртемберг на Федерална Република Германия Петер Хаук, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Средствата за създаването на центъра се предвижда да бъдат с капиталови разходи от земеделското министерство и с помощта на немската провинция при подготовката, методиката и обучението на експерти.

Според данните за 2006 г. има рекордно увеличение на двустранния стокообмен между България и немската провинция. За миналата година той възлиза на 590,16 млн. евро, с което бележи ръст от над 30%.

По отношение на търговския стокообмен със селскостопански стоки между България и Германия за 2006 г. е отчетено положително търговско салдо, посочи Кабил.

Водещи стоки в аграрния износ на България за тази година са пшеница, слънчоглед, живи животни, месни и млечни продукти, пресни и преработени плодове и зеленчуци и вина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:57 | 25.10.07 г.
fallback