fallback

Васил Божков влиза в надзорния съвет на Мостстрой и Холдинг Пътища

На ОСА на двете инфраструктурни дружества ще се решава и за осъществяване на сплит на акциите

16:01 | 24.10.07 г.

Мостстрой и Холдинг Пътища свикват извънредни Общи събрания на акционерите съответно на 12 и 11 декември, на които акционерите двете дружества ще гласуват за осъществяване на сплит на акциите, съобщава БФБ-София.
Сред проектите за решение са и Васил Крумов Божков и Нове Холдинг АД да бъдат избрани за членове на Надзорния съвет на двете дружества.
При Мостстрой ще бъде променена номиналната стойност на издадените 111 494 броя поименни акции от капитала на дружеството от 10 лв. на 1 лв. всяка една, като общият брой на акциите става 1 114 940, а размерът на капитала на дружеството остава непроменен на 1 114 940 лв.
При Холдинг Пътища ще бъде намалена номиналната стойност на акциите на дружеството от 25 лева на 1 лев всяка, като пропорционално ще се увеличи техния брой при запазване на размера на капитала.
На събранието на акционерите на Холдинг Пътища ще се гласува по проект за решение закупените два броя асфалтосмесители Ammann UNIGLOBE 200 QUICK да бъдат отдадени на лизинг съответно по един брой на Пътинженеринг-М ЕАД, гр. Монтана и Пътностроителна техника ЕАД, гр. София, а закупените три броя асфалтосмесители Ammann Global 160 QUICK да бъдат отдадени на лизинг съответно по един брой на Пътстрой ЕАД, гр. Ловеч, Пътинженеринг АД, гр. Плевен и Бургаспътстрой АД, гр. Бургас. Ще се гласува същите да бъдат отдадени на лизинг на стойността, за която са закупени, увеличена с разходите за транспорт за доставката им и дължимата от Холдинг Пътища АД лихва по заема за финансиране.
При липса на кворум събранието на Мостстрой ще се проведе на 28 декември на същото място и при същия дневен ред, а това на Холдинг Пътища ще се проведе на 27 декември.
Право на глас в ОСА на Мостстрой и Холдинг Пътища имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или съответно към 28 ноември и 27 ноември.
Последната дата за сключване на сделки с акции на Мостстрой, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 26 ноември, а последната дата за сключване на сделки с акциите на Холдинг Пътища, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 23 ноември.
Днес акциите на Мостстрой отчетоха понижение от 1,66% до 2 528,03 лв. като по позицията минаха 89 акции. Книжата на Холдинг Пътища добавиха 1,13% до 39 215 лв. при прехвърлени 8 лота.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 11.09.22 г.
fallback