fallback

Глоба от 70 хил. лв. за осъществена концентрация без уведомяване на КЗК

През 2006 г. Мелроуз Рисорсиз е придобило всички акции от капитала на „Винтидж Петролиум България, Инк”

12:22 | 24.10.07 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 70 хил. лв. на „Мелроуз Рисорсиз САРЛ”, Люксембург, за нарушение на чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), съобщиха от комисията.
КЗК е установила, че през 2006 г. Мелроуз Рисорсиз е придобило всички акции от капитала на „Винтидж Петролиум България, Инк”, като по този начин компанията е получила едноличен контрол върху Винтидж Петролиум, който притежава 100% от правата за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок „Бургас - Дълбоко море”.
Анализът показва, че сделката представлява концентрация по смисъла на чл. 21 от ЗЗК и за осъществяването й са необходими оценка и одобрение от страна на КЗК.
Предприятието „Мелроуз Рисорсиз САРЛ” не е уведомило Комисията за защита на конкуренцията и е приключило сделката без изискваното от закона одобрение.
 
През май правителството разреши на "Мелроуз Рисорсиз" ООД, Люксембург и на "Мелроуз Рисорсиз България Инк", Джордж Таун, Кайманови острови, да провеждат сондажни операции за търсене на нефт и газ в блок "Резовска" и в блок "Бургас-Дълбоко море" съответно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 24.10.07 г.
fallback