fallback

5 млн.лв. ще струва предпроектното проучване на проекта за боклука на София

Договорът предвижда дейностите да бъде извършени за 72 седмици

12:15 | 24.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Столичната община и консорциумът между Fichtner GmbH& CO.KG, ВТ- Инженеринг ООД и Аква Консулт ООД подписаха договора за предпроектно проучване и изготвяне на съпътстващите документи за кандидатстване пред еврофондовете по проекта "Управление на битовите отпадъци на Столична община".
Пет млн. лева е стойността на обществената поръчка, спечелена от консорциума, каза изпълняващият длъжността кмет Минко Герджиков, цитиран от БТА.
Договорът предвижда дейностите да бъде извършени за 72 седмици. Консорциумът ще трябва да извърши проучването на площадките за третиране на отпадъците на София, финансовия анализ, изработването на идейните проекти за новото депо и съоръженията за третиране на отпадъци, изработването на апликационната форма за кандидатстване пред еврофондовете и тръжните документи за строителството на завода за преработване на твърди битови отпадъци.
Германската фирма Fichtner GmbH& CO.KG има опит в работата по проекти за управление на отпадъци в България, Унгария, Румъния и Турция, посочи управителят на дружеството Карстен Фунг. Фирмата работи и в областта на енергетиката и екологията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 24.10.07 г.
fallback