fallback

В Разлог откриват пречиствателна станция за отпадъчни води за 5 млн. евро

Изпълнител е консорциумът “МТ – Ермон – Домокат”, а надзорът е поверен на консорциума “Акваконсулт – БТЕ – Дочконсулт - БСОМ”

08:33 | 24.10.07 г.

Пречиствателна станция за отпадъчни води ще бъде открита днес в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Цената за изпълнение на проекта е 5 млн. евро, като 3,62 млн. евро са осигурени по линия на Програма ФАР, а 1,22 млн. евро са национално съфинансиране. Проектът е финансиран по линия на програма ФАР, Трансгранично сътрудничество България – Гърция.
Изпълнител е консорциумът “МТ – Ермон – Домокат”, а надзорът е поверен на консорциума “Акваконсулт – БТЕ – Дочконсулт - БСОМ”.
Изградената пречиствателна станция е с капацитет 19 хил. еквивалентни жители, като населението на града в момента е около 13 хил. жители. Ще се даде възможност за включване на допълнителни количества отпадни води, след което капацитетът може да достигне около 30 хил. жители.
*Терминът еквивалентен жител се въвежда за нуждите при проектиране и изчисление на необходимото пречиствателно съоръжение
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:20 | 08.09.22 г.
fallback