fallback

Преглед на печата за 20 октомври

Консорциумът "Слатина Булгарплод" спечели тръжната процедура за зеленчуковата борса в кв. "Слатина", съобщиха от Столичната агенция за приватизация (СОАП)

10:30 | 20.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Консорциум купува зеленчуковата борса в кв. "Слатина"

в. Дневник

Консорциумът "Слатина Булгарплод" спечели тръжната процедура за зеленчуковата борса в кв. "Слатина", съобщиха от Столичната агенция за приватизация (СОАП). Покупната цена на 333 841 акции, представляващи 100 % от капитала "Слатина Булгарплод" ЕАД, възлиза на 75 400 000 лв. Това е и най-високата продажна цена в историята на СОАП. Допълнителните инвестиции възлизат на 3 000 000 лева. Консорциумът "Слатина Булгарплод" поема задължението да запази предмета на дейност на дружеството в продължение на 15 години, като при неизпълнение на това условие дължи, съгласно приватизационния договор, неустойка в размер на 100 процента върху достигнатата пазарна цена.

Българите в чужбина няма да дължат здравни осигуровки у нас

в. Новинар

Българските граждани, които са били извън страната повече от шест месеца през една календарна година, няма да дължат здравни осигуровки в България. Това решиха вчера депутатите, след като приеха на първо четене законопроекта за изменение на Закона за здравното осигуряване, предложен от депутатите от ОДС Мартин Димитров и Ваньо Шарков. В същото време депутатите отхвърлиха предложението на Атанас Щерев от НДСВ за въвеждане на доплащане за лечение в болниците.

"Витошка" - втора по скъпотия на Балканите

в. Сега

Столичният булевард "Витоша" се оказа втори по стойността на наемите за търговски площи на Балканите. Това стана ясно от изследване на консултантската фирма "Кушман и Уейкфийлд", което подрежда пред нашия централен булевард само атинския му еквивалент бул. "Ерму".

Средната цена за наем на офиси, бутици или магазинчета на "Витошка" е 120 евро за квадрат. Собствениците на сгради на букурещкия бул. "Магеру" ги отдават средно по 110 евро за квадрат, а тези на истамбулския "Абди Ипекчи" - по около 94 евро. Като особеност на българските централни улици се изтъква, че разликите в цените за наем на скъпите райони за столицата и другите големи градове е относително малка. 

България не била най-корумпирана в ЕС

в. Новинар

България не е най-корумпираната страна от Европейския съюз, тя е в средната група заедно с Унгария. Това стана ясно вчера на семинар във Велинград, организиран от Центъра за развитието на медиите и фондация "Конрад Аденауер". На първо място по корупция в ЕС според някои изследвания била Гърция, а на второ - Полша. Последните тенденции в организираната престъпност в България след приемането ни в ЕС сочели, че корупцията и насилието намаляват, йерархията сред групировките се разпада и се губи контрол над пазара вероятно поради навлизането в страната на многонационални корпорации.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 08.09.22 г.
fallback