fallback

Стартира процедурата за концесионирането на пристанищен терминал Лом

Срокът за предоставянето на концесията е 35 години, a mинималните инвестиции за този период са 66 млн. лв.

17:10 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Стартира процедурата за предоставянето на концесия върху „Интермодален пристанищен терминал Лом", част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Лом, съобщиха от Министерството на транспорта.
Основен предмет на концесията е управление и поддържане на пристанищния терминал срещу правото на концесионера да извършва обработка на товари и поща; обслужване на пътници и морско-технически услуги, за извършването на които се изисква използване на пристанищна територия и (или) пристанищни съоръжения.
Допълнителен предмет на концесията е извършването на частични разширение, реконструкция, рехабилитация или ремонт на обекта на концесията и съпътстващи експлоатацията на терминала дейности.
Срокът за предоставянето на концесията е 35 години. Минималните инвестиции за срока на концесията са 66 млн. лв., в това число 30 млн. лв. за първите четири години.
Концесионерът ще бъде определен чрез провеждането на открита процедура, като гаранцията за участие е в размер на 125 хил. лв., внесени под формата на депозит или банкова гаранция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 14.09.22 г.
fallback