fallback

В търсене на идеалния принтер за малки фирми

08:49 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Истинските офис принтери струват скъпо. Солидни и непоклатими машини, заели завинаги ъгъла в стаята. Но оборудването на малки работни групи изисква по-практичен подход в инвестициите, търсене на междинно решение, което съчетава максимално балансирано възможностите на домашен лазерен и скъп офис принтер, казват експерти от южнокорейския производител на домашна и офис техника Samsung.
Точно този баланс (както във функционално, така и в ценово отношение) са се опитали да намерят от компанията със серията принтери ML-3051, като са се прицелили към еднолични и малки фирми, търсещи качествен, издръжлив, лесен за работа и поддръжка лазерен принтер за всекидневни нужди.
Освен това ML-3051N е и мрежови принтер. Доскоро само мрежовите възможности ни даваха право да позиционираме модела спокойно в офисния клас. Сега вече не е така. ML-3051N може да се използва у дома със същия успех. Темповете, с които се развива домашната ИТ инфраструктура и изграждането на домашни мрежи, ни дават право да причислим и евтините мрежови принтери към тях.
Управлението на принтера е достатъчно опростено, така че с него да се справи всякакъв офис персонал, включително и необученият. Усвояването на Samsung ML-3051N/ML3051ND може да стане в движение, с няколко докосвания. Принтерът е универсален по отношение на двете основни платформи и поддържа всички актуални версии на Windows, MacOS и Linux. Като допълнителен модул може да се добави и безжичен печат. От Samsung казват, че това гъвкаво решение не обременява ценово потребителя заради възможности, които не са им необходими на този етап, но оставя “отворена вратичка”за в бъдеще. Samsung ML-3051N осигурява монохромен печат. Въпреки опитите на множество фирми да наложат цветовете в офисната печатаща техника, засега това е по-скоро форма на екстравагантност, отколкото тенденция. Офис документите си остават основно черен текст на бял фон... Ако в документа има цветни графики, те се отпечатват в степени на сивото, като преливането е плавно и незабележимо.
Стандартно с едно зареждане Samsung ML-3051N може да отпечата 4000 страници, а при включен икономичен режим те достигат до 7000–8000 листа. С други думи (или по скоро цифри), монохромният печат на черен текст ще ви струва 2,9 ст, а при икономичен режим би трябвало да спадне до 2,09 стотинки на страница.
Допълнителната буква D към названието на модела (Samsung ML-3051ND) подсказва за най-важната му допълнителна функция спрямо ML-3051N, а именно директния двустранен печат. Това е много полезна офисна екстра, но невинаги е необходима (защото се налага и промяна в механиката, което пък оскъпява модела). По-конкретно ML-3051N струва 399, а ML-3051ND 499 лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
fallback