fallback

Дъщерно дружество на Еврохолд България ще разширява дейността си в Европа

През октомври GPS Control е открила първия си офис в Милано, Италия

11:17 | 17.10.07 г.

GPS Control, което е част от структурата на Еврохолд България АД-София, стартира проект на разширяване на дейността си в Европа, съобщи БФБ-София.
През октомври компанията е открила първия си офис в Милано, Италия. Дейността на офиса ще бъде насочена предимно към координиране на действията на италианските дистрибутори с централата на дружеството в София. GPS Control ще предложи на италианския пазар системата FIXY, която предоставя комплексно обслужване, контрол и наблюдение на автомобилни паркове. GPS Control вече разработи и пусна на италианския пазар специален сървър, обслужван от дежурния център на дружеството в България, както и няколко тестови автомобили.
В периода 4-6 октомври GPS Control взе участие и в международния панаир Logitec, проведен в Милано. На панаира са сключени първите договори с италиански дистрибутори.
GPS Control очаква да реализира ръст на приходите от продажби в Италия за следващата година с 3 до 5 пъти по-голям от постигнатия ръст на българския пазар. Планира се последващо откриване на офис на компанията в Рим, както и в Гърция.
До края на настоящата година предстои да бъдат финализирани всички необходими документи за осъществяване на дейност съгласно италианското законодателство.
Като част от структурата на Еврохолд България АД-София, GPS Control ще работи в тясно сътрудничество и с ЗД Евро инс АД-София с цел предоставяне на конкурентни комплексни застрахователни пакети на италианския пазар.
До момента акциите на Еврохолд България губят 4,11% до средна цена 7,94 лв. при прехвърлени 13 962 лота.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:20 | 13.09.22 г.
fallback