fallback

Преглед на печата за 17 октомври

07:51 | 17.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

"Екуест" вдига 16-етажен център върху кино "Изток"
в. Дневник
 
Инвестиционният фонд "Екуест" ще построи 16-етажен бизнес център на мястото на кино "Изток". Това предвиждат промените в устройствения план на квартала, които ще бъдат публично обсъдени в сряда, съобщиха от общината. Според авторите на измененията бъдещата сграда ще бъде контрапункт на хотел "Плиска" от другата страна на бул. "Цариградско шосе". Разгърнатата й застроена площ е около 2000 кв.м. Неотдавна от фонда заявиха, че планират строителството на бизнес центъра да започне в началото на следващата година.
 
IT холдингът "Нортек" ще търси финансиране на борсата
в. Дневник
 
Варненският IT холдинг "Нортек" планира да направи първично публично предлагане на акциите си през март следващата година и да се регистрира на Българската фондова борса. Това съобщи във вторник маркетинговият директор на дружеството Добрин Димитров. Все още предстои да бъде уточнен обемът на емисията нови книжа, както и мениджърът на емисията. Капиталът на компанията в момента е на стойност 10 млн. лв.
 
"Нортек" ще търси финансиране за разширяване на мрежата на интернет доставчика "Ново", която е негово дъщерно дружество. Инвестиционната програма на доставчика е за 40 млн. лв. и с нея мрежата му трябва да бъде разширена в по-големите градове в страната. Целта е до края на 2008 г. "Ново" да има национално покритие, информира Добрин Димитров.
 
Правителството прегази закона за личните данни
в. Сега
 
Правителството драстично наруши закона за личните данни. В последния брой на "Държавен вестник" са публикувани имената, ЕГН-тата и постоянните адреси на собствениците на терените, отчуждени заради разширението на южната дъга на софийското околовръстно шосе.
 
Описана е още квадратурата на имотите и парите, които кабинетът ще плати на собствениците им. Общата сума е около половин милион лева. "Прекалено много информация. Струва ми се прекомерно", коментира пред "Сега" експерт по личните данни.
 
Брюксел изиска договора за “Тракия”
в. Стандарт
 
Европейската комисия изиска от правителството ни официалния договор с българо-португалското дружество "Магистрала Тракия" АД за концесията на магистрала "Тракия". Брюксел разполага с анекса на споразумението, подписано със смесеното дружество. Но все още очаква от родните официални власти да изпратят подписания от царския кабинет документ. Това заяви говорителят по въпросите за транспорта на Еврокомисията Микеле Черконе, съобщи БНР. "За жалост през февруари 2005 г. България сключи сделката за магистрала "Тракия" без търг или конкурс въпреки изразените от нас резерви", коментират от Брюксел. Еврокомисията ще направи детайлна проверка дали в договора и анекса към него се съдържат нерегламентирана държавни помощи.
 
Хакер източи 50 бона от Булбанк
в. Стандарт
 
Хакер от Англия проби в сървъра на УниКредит Булбанк във Враца и за 2 часа източи почти 50 000 лева. Парите са от сметки на собственика на местната фирма "Бетон ЦВ"  Веско Каменов. При последвалата бърза реакция обаче част от изтеглените 47 860 лв. са възстановени. Останалите пари банката няма да компенсира, защото не носи отговорност за хакерското теглене на пари. В официално писмо, подписано от шефа на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, се обяснява как са източени парите на Каменов. Проверката на специалисти от трезора показала, че преводите са наредени чрез вирус от типа "Троянски кон", който копирал информацията, свързана с достъпа до онлайн потребителите.
 
Румънци регистрират колите си в България
в. Сега
 
Румънци, живеещи в южната част на страната, са намерили начин да избегнат плащането на високата такса за притежаване на първа лека кола - те регистрират колите си в България, написа вчера вестник "Евениментул зилей".
 
При купуването на кола втора употреба от Германия по-евтино излиза да се регистрира тя безплатно в България, вместо да се плаща такса от 1000 евро в Румъния, обяснява изданието. За да регистрират возилото в България, румънците обикновено прибягвали до свои български приятели. Те трябва и да купят колата и така стават неин законен собственик, което крие рискове. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:20 | 13.09.22 г.
fallback