fallback

Централноевропейската инициатива ще проведе 10-ия си форум в София

Основната темата на тазгодишното издание е „Мобилизиране на ресурсите за общото бъдеще”

13:21 | 16.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Десетият икономически форум на високо ниво на Централноевропейската инициатива (10th CEI Summit Economic Forum - SEF) ще се проведе в София на 20 и 21 ноември.

По предложение на Министерството на икономиката и енергетиката на България, което е домакин на проявата, тази година събитието се обединява с традиционния Southeast Europe Economic Forum (SEEF). Организатори на SEF’2007 са Централноевропейската инициатива и Български икономически форум, a официален медиен партньор на събитието е Investor.bg.

Форумът е най-важното икономическо събитие на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ). Всяка година той се провежда в една от 18-те страни членки на общността. За първи път негов домакин е България.

Очаква се в SEF’2007 да вземат участие бизнес лидери, високопоставени правителствени служители от Централна и Източна Европа, представители на национални и международни организации, финансови институции, мениджъри от различни сектори.

Икономическият форум се организира паралелно с Кръглата маса на икономическите министри. Седмица по-късно ще се проведе и Срещата на правителствените глави на страните членки на ЦЕИ. Двете събития ще представят насоките за развитие на страните от региона.

Основната темата на тазгодишното издание е „Мобилизиране на ресурсите за общото бъдеще”. По време на събитието ще бъдат обсъдени още темите: Енергетиката и енергийната инфраструктура; Информационните и комуникационни технологии; Капиталовите пазари; Пазар на недвижими имоти; Транспортна инфраструктура; Техническа помощ и финансирането на проекти от ЕС; Мобилизиране на всички участници за управлението на околната среда.

Успоредно с официалните сесии на форума ще бъде обособена и Интерактивна бизнес зона с изложбени и информационни щандове, както и Зала за представяне на проекти, свързани с недвижимите имоти и инфраструктурата; екоиновацииите и алтернативните енергийни източници; осигуряването на финансиране от ЕС. За гостите на форума ще бъде осигурено и място за провеждане на друстранни бизнес срещи. Регистрация за участие на форума може да бъде направена до 16 ноември.  Повече информация за начините за регистрация за SEF може да се получи на тел. 02/951 52 59 или на e-mail адрес: info@biforum.org.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:08 | 12.09.22 г.
fallback