fallback

Записаха всички акции от увеличението на капитала на КТИ Съединение

Дружеството увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. чрез издаване на 1 млн. броя нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лев

14:44 | 15.10.07 г.

Увеличението на капитала на Компания за технологии и иновации Съединение АД-София приключи успешно, като са записани и платени всички нови акции по емисионна стойност, съобщи БФБ-София.
Дружеството увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. чрез издаване на 1 млн. броя нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.
В проспекта за увеличението на капитала на холдинга бе посочено, че публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София.
Днес акциите на КТИ Съединение се обезцениха с 6,5% до 1,87 лв., като по позицията минаха 210 лота. Търсене има при цена 1,91 лв., а предлагане – при цена 2,5 лв.

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
fallback