fallback

Преглед на печата за 12 октомври

07:47 | 12.10.07 г.

"Лукойл" увеличава броя на франчайзинговите си бензиностанции
в. Дневник
 
Производителят и дистрибуторът на горива "Лукойл" предвижда да увеличи броя на франчайзинговите си бензиностанции с още 15 през следващите три години, с което общият им брой ще достигне поне 27. Това съобщи в четвъртък при откриването на поредния обект на компанията Валентин Златев, генерален директор на "Лукойл България". Поредната бензиностанция с марката на нефтената компания беше открита в столичния квартал "Младост 4", като тя е собственост на "Лада България". С новия обект в София общият брой на обектите за продажби на дребно на "Лукойл" в България достигна 180. "Миролио" купи терени в промишлената зона на Сливен
в. Дневник
 
"Миролио" АД купи три имота частна държавна собственост в промишлената зона на Сливен с около 14 дка обща площ. Те бяха предложени на повторен търг със заповед на областния управител на Сливен от 1 октомври, след като на първия търг за тях не се явиха кандидати. Причината вероятно е, че те нямат изграден достъп от пътя и ще трябва да се инвестира за облагородяването им. Имотите са съседни на терени, собственост на фирма "Миролио", и на повторния търг с тайно наддаване фирмата беше единственият участник. За терен от 3604 кв. метра, отреден за производствени цели, купувачът ще даде 72 080 лв. вместо първоначалната цена от 55 964 лв. Терен 4399 кв.м с първоначална оценка 68 309 лв. беше продаден за 87 980 лв. За третия терен от 5 599 кв.м от 86 943 лв. оценка цената стигна 111 980 лв.
 
Хлябът нямало да премине 2 лева
в. Новинар
 
Цената на хляба няма да надхвърли 2 лв. за кг, обещаха вчера хлебопроизводители. В момента средната цена за страната е 1,20 лв. за кг. Възможно е обаче поскъпване след Нова година, ако цената на брашното и зърното продължи да расте, прогнозираха от бранша. За по-малко от седмица брашното в Кърджалийско е скочило с 50 лв. за тон и е достигнало 800 лв. Пшеницата пък се предлага за 570 лв. за тон. Ако цената на брашното не продължи да расте, хлябът ще струва най-много 1,60 лв. по Нова година.
 
Прощален скандал за "Софияленд" в СОС
в. Сега
 
Прощален скандал в отиващия си Столичен общински съвет предизвика съдбата на неработещия "Софияленд" . На последното си редовно заседание вчера съветниците одобриха промени в общия устройствен план, които предвиждат собственикът на някога зеления терен да получи щедро парче земя за строителство. По предложение на главния архитект Петър Диков през 35-те декара ще минава нов път, който трябва да свърже бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Сребърна", като се ползва трасето на старата жп линия. Пътят ще отреже ъгълче от 7 декара, което ще се запази за парк, а върху останалата площ собственикът на фалиралия детски атракцион Първа инвестиционна банка ще получи право да строи високи сгради. Първоначално общината предлагаше да запази 80% от терена за парк, а за строителство отреждаше само 10% - около 3500 кв.м.
 
Румънци на опашка за старите ни коли
в. Стандарт
 
След сиренето, кашкавала и зарзавата румънци налетяха и на старите коли, внесени от Европа у нас. Във Варна заради нашествието на купувачи от север надуха цените на трошките с 40%, оплакаха се родни клиенти. Само за последните 10 дни цената на петгодишен "Опел Астра" например се е качила от 3000 на 4200 евро. Румънците броят пари кеш и купуват най-много коли с марката "Мерцедес" и "Ауди" за 5000-6000 евро и нагоре. Интересът на комшиите към старите трошки у нас е заради защитното мито в Румъния на родната им марка "Дачия" срещу внос на коли.
 
Швеция обещава €4500 за инженерите ни
в. Стандарт
 
Швеция е отворена за българи, които биха работили в областта на строителството, медицината и инженерните науки. Това каза вчера министърът на емиграцията в скандинавското кралство Тобиас Билстрьом. В Швеция медицинските сестри биха получавали около 3500 евро, а инженерите - около 4500 евро. Към момента в скандинавската страна има около 4000 наши емигранти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:55 | 09.09.22 г.
fallback