fallback

Хенкел откри завода си за строителни материали край София

Заводът ще произвежда сухи строителни смеси - строителни лепила, фугиращи смеси, шпакловки и замазки с марките Ceresit и Thomsit

17:34 | 11.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Международната компания за производство на перилни препарати, козметика, материали за строителството и индустриални лепила Хенкел откри днес свой завод в с. Мировяне край София.
Заводът ще произвежда сухи строителни смеси - строителни лепила, фугиращи смеси, шпакловки и замазки с марките Ceresit и Thomsit, като по-голямата част от продукцията от ще бъде предназначена за българския пазар.
Инвестицията в завода до момента надхвърля 16 млн. лева, като за следващата година компанията предвижда нова инвестиция в производствените мощности и разширяване на асортимента от произвеждани продукти.
Новият завод, който е част от бизнес направлението „Лепилни технологии”, се простира на площ от 32 хил. кв. м, разполага с производствена част от над 1 500 кв. м, собствена лаборатория и научно-развоен отдел. Към завода е изграден и учебен център.
Към момента в завода са открити над 60 нови работни места. Изграждането на завода започна през октомври миналата година.
 
В региона на Централна и Източна Европа, Хенкел има производствени звена в Полша, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна, Беларус. През финансовата 2006 г. общите продажби на Хенкел надминават 12 млрд. евро, а оперативната печалба възлиза на над 1,2 млрд. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:25 | 13.09.22 г.
fallback