fallback

Електронно табло ще показва колко е мръсен въздухът в столицата

Идеята на общината е да се изгради мрежа от табла на всички възлови за града места, откъдето гражданите да получават актуална информация за състоянието на атмосферния въздух

12:56 | 11.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

До края на ноември ще бъде монтирано първото електронно табло, което ще онагледява данните от автоматизираните системи за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, съобщиха от Столична община.

Автоматизираните системи са монтирани на четири места в София - Орлов мост, Хиподрума, Дружба, Надежда. Амбицията на Столична община е изграждана на станция и в района на МК „Кремиковци”.

Таблото ще бъде поставено на ъгъла на ул. „Московска” и ул. „Раковска”.

Екранът ще показва съдържанието на основните замърсители във въздуха- въглероден двуокис, азотни окиси , сяра, сероводороди, прахови частици и други. В една от графите ще показва пределно допустимите концентрации на замърсители в атмосферата по нормативната уредба, а в другата грaфа моментните им стойности. Целта е да се види общото състояние на въздуха.

Идеята на общината е да се изгради мрежа от табла на всички възлови за града места, откъдето гражданите да получават актуална информация за състоянието на атмосферния въздух.

При системно превишаване концентрацията на замърсители общината ще разработи план за намалявана на замърсителите с конкретни мерки според източникът на замърсяване - транспорт, промишленост, услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:10 | 09.09.22 г.
fallback