fallback

Erste Bank ще предлага български фонд в Австрия

Карол Капитал Мениджмънт получи разрешение да предлага акциите на управляваният от него инвестиционен фонд Адванс Инвест в Австрия

11:54 | 10.10.07 г.

Карол Капитал Мениджмънт получи от австрийския надзорен орган официално разрешение да предлага акциите на управлявания от него инвестиционен фонд Адванс Инвест на територията на Република Австрия, съобщиха от дружеството.
Разрешителното е издадено със съдействието на Erste Bank, която ще предлага информация за фонда на австрийски инвеститори. От декември УД Карол Капитал Мениджмънт ще има право да сключи договор с местна компания или лично да осъществява дистрибуцията.
„До декември ще предлагаме фонда чрез презентации с институционални и професионални инвеститори, а нашият фонд вече е в списъка на фондовете, разрешени за предлагане в Австрия в сайта на регулаторния им орган“, каза за Investor.bg порфолио мениджърът на фонда Даниел Ганев.
Това е първото подобно разрешение за български фонд в чужбина. От няколко години Уникредит Булбанк, Райфайзенбанк и Сосиете Женерал предлагат чуждестранни фондове у нас, за което са получили разрешение от КФН и са привлекли над 200 млн. лв.
От ИД Адванс Инвест се надяват разрешителното да улесни инвестициите във фонда от страна на чуждестранните инвеститори да допринесе за увеличаване на дела им в акционерната структура, който към момента е около 12%. ИД Адванс Инвест инвестира основно в акции и като тип е високодоходен взаимен фонд.

Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:59 | 08.09.22 г.
fallback