fallback

Хидроизомат очаква да излезе на борсата в началото на ноември

Дружеството ще предложи 300 хил. акции, или 23% от капитала, на смесен закрит аукцион

12:25 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на Хидроизомат АД - София свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 16 ноември 2007 г. при дневен ред изменение и допълнение на приетия под условие устав, в случай че компанията придобие статут на публично дружество. Това стана ясно от днешния брой на Държавен вестник. Промените се налагат във връзка с последните изисквания в Закона за публично предлагане на ценни книжа.

"Последният коригиран проспект на компанията е внесен за разглеждане в Комисията за финансов надзор на 21 септември. Очакваме до 21 октомври КФН да даде становище по проспекта, а на борсата смятаме да излезем в началото на ноември", каза за Investor.bg Борислав Недялков, Председател на Съвета на директорите на дружеството.

"Публичното предлагане ще се осъществи чрез смесен закрит аукцион на БФБ-София, като ще се предложат около 300 хил. акции, което ще осигури free-float от около 23%", каза още Недялков. Хидроизомат АД е водещ български производител на хидроизолационни материали и пътни битуми. Фирмата се занимава полагане на хидроизолации и монтаж на топлоизолационни системи.

Към края на шестмесечието на 2007 г. приходите на дружеството от основна дейност възлизат на 1,04 млн. лв. спрямо 653 хил. лв. за съответния период на миналата година. Борислав Недялков уточни, че второто шестмесечие обикновено е по-силно и носи основната част от приходите. За цялата 2006 г. Хидроизомат има приходи от 2,29 млн. лв. и печалба от 340 хил. лв.

Хидроизомат АД е част от икономическата група на Доверие Обединен Холдинг АД.

Сред по-големите клиенти на фирмата са АЕЦ Козлодуй, Летище София, Автомагистрала Хемус, Софийско метро, ТЕЦ Марица Изток, Булгартабак, Балканфарма, Министерство на отбраната, Митница – Благоевград и др.  

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:22 | 11.09.22 г.
fallback