fallback

Близо 8,5 млрд. лв. са приходите на НАП до края на септември

Данъчните приходи са в размер на 5,4 млрд. лв., а постъпленията от задължителни осигурителни вноски - 3,1 млрд. лв.

16:33 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Близо 8,5 млрд. лв. са постъпили по сметките на Националната агенция за приходите (НАП) до края на септември 2007 г., съобщиха от агенцията. Това представлява 85% от годишния план за приходите.
Данъчните приходи са в размер на 5,4 млрд. лв., а постъпленията от задължителни осигурителни вноски - 3,1 млрд. лв.
Най-голям ръст на приходите в сравнение с миналата година има при подоходните данъци (данъците върху доходите на физическите лица и корпоративните данъци). При корпоративния данък към края на септември 2007 г. са постъпили 1,250 млрд. лв., което е с 40% повече в сравнение със същия период на 2006 г. Приходите от данъците върху доходите на физическите лица са с над 30% повече от миналата година.
Отчетът за изпълнението на бюджета към края на септември 2007 г. беше представен на третата за годината стратегическа сесия на НАП, която се провежда от 7 до 9 октомври в к. к. Боровец.
На стратегическата сесия бяха обсъдени още работата на компютърната система за управление на приходите, анализ на практиката на органите по приходите във връзка с прилагането на законодателството, включително причините за отменяне на ревизионни актове, както и механизмите за актуализиране на процедурите за работа в НАП.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 07.09.22 г.
fallback